Přímé a nepřímé grilování

Věděli jste, že existuje přímé a nepřímé grilování? Přímé grilování je takové, kdy rozpálené uhlí leží uprostřed pod grilovací plochou, je vhodné na menší kousky masa, steaky, hamburgery, kotletky, ale také pro zeleninu, pečivo a sýry. U nepřímého grilování máme uhlí či dřevo vyskládané po stranách či po obvodu grilu, maso neleží na přímém sloupci tepla, je upravováno nižším teplem (okolo 100°C) a kouřem. Nepřímému grilování se také říká barbecue. Je vhodné pro vysoké kusy masa, celé ryby, žebra, celá kuřata apod., které by se na přímém ohni spálily dřív, než by se dostatečně propekly. Při barbecue se nejčastěji jako topivo používá vonné dřevo či speciální dřevo určené na uzení.

Primarady.cz | Přímé a nepřímé grilování
(Zdroj: Depositphotos)
    19.5.2018

Podobné rady