Jak připravit na grilu správně propečený steak

Pokud jste také propadli přípravě masa na grilu, jistě i vy se snažíte přichystat opravdu výstavní steak. Jen pouhá představa zakrojeného nože do správně propečeného masa vyvolává v mnohých hlad. Jak ale maso správně připravit, aby bylo skutečně upečené a nebyla z něj tvrdá podrážka? Znáte fígl, který je již poměrně rozšířen, tedy stisknutí palce a jednoho z dalších prstů, kdy svaleček pod palcem ukáže, jak má vypadat propečené maso na omak? Vyzkoušejte si to. Palec a ukazováček – steak RARE. Palec a prostředník – MEDIUM RARE. Palec a prsteníček – MEDIUM. Palec a malíček – WELL DONE. Každé maso po sundání z grilu nechte ještě chvíli odpočinout, aby se šťáva mohla dobře v mase rozprostřít.

Primarady.cz | Jak připravit na grilu správně propečený steak
(Zdroj: Depositphotos)
    13.5.2018

Podobné rady