Správná teplota při grilování

Grilování se stalo součástí našich životů. Resp. vrátilo se zpět do našich životů. Počátky úpravy masa na otevřeném ohni se datují mnoho let zpátky. Již v 17. století byly zaznamenány španělskými mořeplavci při objevení západní části světa poznatky z přípravy masa na roštu či mříži místními indiány. Dnešní grily jsou již na špičkové úrovni, přesto mají jejich uživatelé občas problém, jak odhadnout, zda je již grilovací plocha dostatečně rozpálená. U elektrického či plynového grilu vám tuto skutečnost sdělí teploměr. Pokud ovšem vlastníte jednoduchý gril na uhlí či dřevo, můžete teplotu odhadnout jednoduchým úkonem. Položte ruku nad mřížku a počítejte. Pokud ruku v žáru udržíte při počítání do deseti, gril je velice slabě rozpálen. Počítáte-li sotva do sedmi, máte střední teplotu, nestihnete-li napočítat ani do 4, gril je rozpálen na teplotu cca 250 stupňů, tedy na grilování steaků.

Primarady.cz | Správná teplota při grilování
(Zdroj: Depositphotos)
Pavlína Wágnerová Málková    12.5.2018

Podobné rady

Reklama