Aby citrony neplesnivěly

Omezit riziko výskytu plísní citronů můžeme jejich správným výběrem a uskladněním. Je rozumnější koupit plody, které ještě nejsou úplně dokonale zralé než brát domů přezrálé. Orientujeme se podle barvy a tvrdosti. Měly by být dokonale žluté, i když sem tam malý zelený nádech neuškodí. Lepší je kupovat jednotlivé kusy. Pokud ovoce nechceme spotřebovávat tentýž nebo následující den, musí být při nákupu tvrdé. Doma citrony uložíme do sucha a chladu, ideální teplota skladování je kolem pěti až osmi stupňů. Nemrazíme je, ztratily by chuť. Hlídáme, aby se na nich nesrážela vlhkost a jednou za dva až tři dny je otočíme. Jestliže je máme ve více vrstvách, horní překládáme dolů a naopak. Pokud se nám přes veškerou snahu přeci jen na jednom plodu plíseň objevila, tak ho vyhodíme a všechny, které se ho dotýkaly nebo mohly náhodou dotknout, před novým uskladněním pořádně umyjeme a osušíme.

Primarady.cz | Aby citrony neplesnivěly
(Zdroj: Jara Gyrová)
    20.6.2018

Podobné rady