Zahrádka v kuchyni

Že není nad čerstvé koření, potvrdí každý gurmán. Nejlepší je, když máme zeleným kořením osázené květináče v kuchyni pěkně po ruce. Aby květináče v kuchyni nepřekážely, vyrobíme si poličky, které lze uchytit na stěnu nebo postavit na kuchyňskou pracovní desku. Na stěnu připevníme relingovou tyč (zakoupíte požadovanou délku včetně kotevního příslušenství), na kterou zavěsíme poličku, nebo na háčky přímo k tomu určené nádoby. Jako přenosná polička s bylinami nám poslouží dřevěné bedýnky různých tvarů a velikostí, které před osázením vyložíme fólií, případně do nich naskládáme hranaté květináče.

Primarady.cz | Zahrádka v kuchyni
(Zdroj: Jara Gyrová)
    9.4.2018

Bylinky vybíráme takové, které při vaření využijeme. Nejčastějším zeleným kořením je určitě petržel a pažitka, dále využijete bazalku, oregano, libeček, medvědí česnek, majoránku, tymián. Pokud si rádi připravujete domácí limonády, nezapomeňte na mátu a meduňku.

Podobné rady