Ovocné knedlíky

Můžeme je považovat za naší národní specialitu. Snad každý, kdo miluje ovocné knedlíky, začíná na jaře jahodovými, pokračuje přes meruňkové, až po švestkové. Přesně podle toho, jak dozrává ovoce. A stejně přistupují kuchařky k různým těstům. Od tvarohového těsta, kynutého, odpalovaného, spařeného k bramborovému či těstu v prášku. Plní se ovocem, ale není výjimkou, že se ovoce klade na knedlíky. Ovoce se používá čerstvé v sezoně a kompostované mimo ní. Knedlíky se podávají s mákem, strouhaným tvrdým tvarohem, osmahlou strouhankou na másle nebo posypané skořicovým či moučkovým cukrem, v kombinaci se šlehačkou a rozehřátým máslem.

Primarady.cz | Ovocné knedlíky
(Zdroj: Depositphotos)
    7.1.2018

Podobné rady